Карим Бензема посочи двама нападатели, на които се е възхищавал


Карим Бензема посочи двама нападатели, на които се е възхищавал
Снимка: Getty Images

3136 0

Звездата на Реал Мадрид Карим Бензема рaзкри на кои двама нападатели се възхищава. А това са френската легенда Тиери Анри и легендарният бразилец Роналдо.  Тиери прекарва по-голямата част от кариерата си в лондонския Арсенал, с който два пъти става шампион на Англия. Като част от националния отбор на Франция бившият футболист спечели Световното първенство през 1998 г. и Евро 2000.

"Тиери Анри е истинска легенда. Въпреки че израснах, играейки с Роналдо смятам, че Анри е най-добрият“, споделя Бензема, цитиран Telefoot. Само преди няколко дни френският нападател спечели поредния си трофей с Реал Мадрид, този от Световното клубно първенство.

Бензема – известен и с техническите си умения, записа 15 асистенции миналата година. Цифра, която все пак е далеч от сезон 2012/13, когато, играейки заедно с Кристиано Роналдо, той записа 21 във всички състезания. "Колкото повече мислиш за играта и уважаваш футбола, толкова повече голове ще вкараш, толкова е просто. Ако мислиш само за гола и как ще изправиш срещу двама добри защитници, всичко е свършено.

Към момента той има 14 гола и 4 асистенции в 22 мача във всички турнири - значително по-малко в сравнение с изминалата кампания, в която записа изумителните 44 попадения и 14 голови подавания в 46 двубои.

Ето от кого зависи бъдещето на Бензема в "кралския клуб" според медиите в страната

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички