Сърбия попари Португалия в края и гледа към Световното първенство


Сърбия попари Португалия в края и гледа към Световното първенство
Снимка: Guliver/Getty Images

5819 0

Португалия загуби от Сърбия с 1:2 в последен мач от група А на световните квалификации. Иберийците бяха близо до директно класиране за шампионата в Катар, тъй като при равенство запазваха първото място, но склониха глава пред западните си съседи в края.

Момчетата на Фернандо Сантош поведоха в резултата още във втората минута. Ренато Санчес се възползва от грешка в защитата на границата на наказателното поле и откри резултата. В 8-ата минута гол на Никола Миленкович беше отменен.

В 33-ата минута Душан Тадич стреля от средна дистанция, но Руи Патрисио подцени удара и резултатът беше изравнен. В самия край на срещата появилият се като резерва Александър Митрович беше намерен от Тадич, финтира покрай защитник и направи резултата 2:1.

В другия мач от групата Ирландия победи с 2:0 Люксембург. В 67-ата минута Шейн Дъфи се разписа за албионците, а в 75-ата минута Чиедозе Огбене удвои. Калъм Робинсън в 88-ата минута направи 3:0.

В група B Испания спечели срещу Швеция с минималната 1:0. В 86-ата минута Алваро Мората спечели топката в наказателното поле и я прати в мрежата. В другия мач от групата Гърция си осигури третото място след като завърши наравно 1:1 с Косово. Така с 19 точки "Ла Фурия" печели групата и ще играе в Катар. Швеция ще се бори за мястото си на Световното в баражите.

Вижте и кои са двата отбора, които подгониха победната серия на Италия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички