Двата топотбора, които подгониха рекордната победна серия на Италия


Двата топотбора, които подгониха рекордната победна серия на Италия
Снимка: Getty Images/Guliver

1786 0

В последния изигран квалификационен мач за Мондиал 2022 Аржентина победи Уругвай с 1:0. Това беше 26-ият пореден двубой, в който отборът на Лионел Скалони не допуска поражение.

Това е най-добрата действаща безгрешна серия на национален отбор в света към момента. "Гаучосите" делят първото място с отбора на Франция, който снощи разгроми Казахстан с 8:0 и също има 26 поредни мача без загуба. В тях са постигнали 18 победи и 8 равенства.

За да подобрят световния рекорд по този показател - този на Италия, която не загуби 37 поредни свои срещи, Аржентина и Франция трябва да не загубят следващите си 12 мача. Най-добрата серия на южноамериканците е 29 мача без поражение, постигната от 1991 до 1993 годна.

Рекордът на "петлите" е от периода 1994 - 1997 година, когато не загубиха 27 мача поред. Следващият съперник на Франция е Финландия, с която играят на 16 ноември. На 17 ноември Аржентина посреща Бразилия. Можете да научите повече за Лионел Скалони, който води "гаучосите" напред без загуба, в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички