Историческо! Северна Македония е на бараж за Мондиал 2022


Историческо! Северна Македония е на бараж за Мондиал 2022
Снимка: Getty Images/Guliver

3755 0

Отборът на Германия завърши със стил и разби Армения с 4:1 при визитата на Маншафта в Ереван в последни мачове от група J за световните квалификации за Мондиал 2022.

Кай Хавертц даде тон за головете на германците и откри резултата в 15-ата минута, а Илкай Гюндоган удвои в добавеното време на първата част. Отново Гюндоган в 50-ата минута, а Хенрих Мхитарян намали от дузпа в 59-ата минута. Все пак хората на Ханзи Флик вкараха четвърти гол в 64-ата минута, за да направи отново разликата на гостите комфортна.

Германия завърши на първото място с 27 точки от 10 мача, докато арменците останаха четвърти с 12 пункта.

Съседите ни от Северна Македония пък ще играят на бараж за Мондиал 2022, след като победиха с 3:1 Исландия в Скопие и пренаписаха повторно футболната си история. Езджан Алиоски откри резултата в седмата минута, но Йон Дагур Торстейнсон изравни за скандинавците в 54-ата минута.

Елиф Елмас изведе македонците в 65-ата минута, а втори негов гол три минути преди края категоризира успеха на домакините. Йоханесон пък бе изгонен в 79-ата минута Северна Македония завърши втори с 18 точки и извади Румъния от борда за евентуална квалификация, въпреки успеха на северните ни съседи с 2:0 над Лихтенщайн. Румънците се надяваха на грешна стъпка от северномакедонците, за да достигнат до евентуален бараж, но техните 17 точки не стигнаха за това нещо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички