Русия сама се закопа и класира Хърватия за Световното първенство в Катар


Русия сама се закопа и класира Хърватия за Световното първенство в Катар
Снимка: https://www.facebook.com/TeamRussia

5800 0

Хърватия се класира за Световното първенство в Катар през 2022 г. В последния двубой от група H "шахматистите" спечелиха у дома срещу Русия с минималното 1:0. Под поройния дъжд в Сплит хърватите тотално доминираха на терена и нанесоха над 17 удара. Единственото попадение обаче падна в 81-ата минута, когато Фьодор Кудряшов си вкара автогол.

Съвсем очаквано домакините започнаха да натискат още от първите минути. Андрей Крамарич с глава в 9-ата минута беше много близо до гола. В 27-ата минута Марсело Брозович стреля опасно, но Сафонов спаси. Стражът на "Сборная" продължи да е главно действащо лице и направи няколко важни намеси. Русия беше без удар към вратата на съперника до 74-ата минута, когато Даниил Фомин стреля неточно.

В 81-ата минута Брекало центрира, топката стигна на левия фланг и беше върната в наказателното поле и Фьодор Кудряшов я заби в собствената си врата.

В друг мач от групата Словакия разгроми Малта с 6:0. Руснак откри резултата в 6-ата минута, а Онджей Дуда в 8-ата направи 2:0. Отново Руснак в 16-ата покачи на 3:0. Малтийците останаха с двама души по-малко, след като в рамките на няколко минути Камензули и Теума си изкараха червени картони. Отново Дуда и появилият се като резерва Де Марко се разписаха за словаците. В 81-ата минута Дуда оформи своя хеттрик в мача.

Словения успя да победи Кипър с 2:1, като единствения гол вкара Зайц в 48-ата минута. В 84-ата минута Черин удвои. Какулис в 89-ата минута върна попадение за Кипър.

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА H:

1. Хърватия - 23 т.

2. Русия - 22 т.

3. Словакия - 14 т.

4. Словения - 14 т.

5. Кипър - 5 т.

6. Малта - 5 т.

Вижте и как Белгия се класира за Катар 2022.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички