Страхотен жест! Дават капитанската лента на Ериксен за завръщането му на „Паркен“, където получи сърдечен арест


Страхотен жест! Дават капитанската лента на Ериксен за завръщането му на „Паркен“, където получи сърдечен арест
Снимка: GettyImages

1638 0

Страхотен жест към Кристиан Ериксен направиха съотборниците му националния отбор на Дания. 30-годишният техничар ще изведе с капитанската лента „червения динамит“ в контролата срещу Сърбия утре на стадион „Паркен“ в Копенхаген. Именно там Ериксен получи сърдечен арест на 12 юни миналата година по време на мача срещу Финландия от Евро 2020.

Вратарят на Лестър Каспер Шмайхел, който е втори капитан на Дания при отсъствието на контузения Симон Кяер, е предложил да предостави лентата на Ериксен. Разкритието направи селекционерът на „червения динамит“ Каспер Хюлманд по време на брифинга преди мача срещу сърбите.

Самият Ериксен се завърна в игра за отбора на Дания миналата събота по феноменален начин. Той вкара втория гол за тима си при загубата от Нидерландия с 2:4 в Амстердам. Кристиан се появи на терена на почивката и след само 114 секунди терена заби попадението още с първото си магическо докосване на топката. Той нацели и гредата 15 минути преди края на контролата.

Ериксен възобнови кариерата си и на клубно ниво, след като заигра в Брентфорд. Той блести с изявите си и с екипа на „пчеличките“ от Висшата лига.

"Определено ще бъде много специално, защото не съм бил на "Паркен", откакто се случи онзи инцидент. Очаквам с нетърпение да се върна на този стадион", призна емоционално Ериксен.

Спомнете си разкритието на Кристиан за какво си е мислил по пътя към болницата след инфаркта.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички