Спряха швейцарското първенство до 23 март заради коронавируса


Спряха швейцарското първенство до 23 март заради коронавируса
Снимка: iStock/Guliver

1683 0

Коронавирусът КОВИД-19 продължава да засяга сериозно Европа, като вече има не само отложени отделни двубои, но и спрени първенства. Първите две нива на швейцарското първенство официално бяха преустановени до 23 март заради притесненията от разпространение вируса.

Решението е било взето днес единодушно на среща между всички 20 клуба от първите две нива на шампионата. Това означава, че се отменят всички мачове от първенството през следващите три уикенда. До решението на футболната лига се стигна, след като в петък правителството на страната забрани провеждането до 15 март на всякакви събития, на които има повече от хиляда присъстващи.

От лигата са отхвърлили възможността да провеждат мачовете без публика поради финансови причини. Швейцария е една от най-засегнатите от коронавируса страни в Европа, като до момента са регистрирани 24 случая на заразени с вируса без нито един смъртен случай. Преди няколко дни и шеф в Интер изрази притеснение, че Серия А може да не приключи - ето какво сподели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички