Бепе Марота: Може да не доиграем първенството заради коронавируса


Бепе Марота: Може да не доиграем първенството заради коронавируса
Снимка: Guliver/GettyImages

1253 0

Директорът на Интер Джузепе Марота заяви, че ситуацията с коронавируса в Италия може да доведе до това сезонът в Серия А да не бъде довършен. Той изрази недоволство от начина, по който се действа в кризисния период.

"Искам да отбележа, че като цяло с тази ситуация се справят лошо. Всичко трябваше да се реши много по-бързо. Първо, лигата решава да проведе мачове без зрители, а след това спортното министерство се противопостави. Президентът на лигата допусна грешка, вземайки решението без да се консултира", заяви директорът на "нерадзурите", цитиран от La Gazzetta dello Sport.

"Трябваше да се свика спешна среща, за да обсъдим ситуацията заедно и да вземем общо решение. Вместо това, ние само получихме уведомление за предприетите мерки. Ако още повече мачове бъдат отложени, рискуваме да не довършил сезона в Италия. Първенството беше деформирано. Вземете предвид контузиите, наказанията и дори физиологичният аспект", допълни Марота.

"Това ни кара да се замислим за бъдещето, за това, че календарът е твърде плътен. Би било възможно да се намали броя на отборите от 20 на 18, за да има свободни дни в календара за извънредни случаи. Сега се намираме в безизходица", завърши той. Междувременно, в Италия вече има тим с четирима заразени с коронавирус. Вижте подробности в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички