Сметки без кръчмар: Goal.com обяви топ 10 на "Златната топка" за 2023-та


Сметки без кръчмар: Goal.com обяви топ 10 на "Златната топка" за 2023-та
Снимка: Getty Images/Guliver

7952 0

Нападателят на Аржентина и ПСЖ - Лионел Меси, има шанса да спечели невероятната осма награда "Златната топка" в своята кариера. Това до не малка степен ще зависи от представянето на звездата на започващия след броени дни Мондиал 2022.

Според авторитетното издание Goal.com именно аржентинецът заема първото място в списъка с претендентите за наградата през 2023 година. В топ 3 влизат двама съотборници на 35-годишната легенда - Неймар и Килиан Мбапе. Топ 5 се допълва от головата машина на Манчестър Сити Ерлинг Холанд и звездата на Барселона Роберт Левандовски.

На шеста позиция към момента е Винисиус Жуниор (Реал Мадрид, Бразилия), седми е Кевин Де Бройне (Манчестър Сити, Белгия), следват Джамал Мусиала (Байерн Мюнхен, Германия), Мохамед Салах (Ливърпул, Египет) и Хвича Кварцхелия (Наполи, Грузия).

Разбира се, твърде рано е да се предположи кой ще спечели следващата "Златна топка" - името му ще стане ясно след около една година. Очакванията са наследникът на Карим Бензема да бъде победител в Катар или поне да е финалист на турнира. А ето кои са петимата играчи, получили най-много награди "Златната топка" досега.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички