Обявиха представители на 4-те страни, които не гласуваха за Бензема за "Златната топка"


Обявиха представители на 4-те страни, които не гласуваха за Бензема за "Златната топка"
Снимка: Getty Images

1702 0

В понеделник нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема спечели първата "Златна топка" в кариерата си. На първо място поставиха френския национал 89 от 93-ма журналисти в гласуването за най-важната индивидуална награда във футбола.

34-годишният нападател спечели 549 точки и стана първи с голяма разлика пред Садио Мане (Ливърпул/Байерн Мюнхен). Испанското издание "Спорт" публикува народността на четиримата, които не са сметнали, че Бензема е бил най-добър през изминаващата година.

Съвсем очаквано, един от тях е сенегалският член на "журито", който е поставил местната звезда Мане на първо място. Примера му са последвали в Египет, поставяйки Мохамед Салах на първо място, в Словения, където са гласували за Кевин де Бройне, и Нидерландия, които са предпочели Салах.

След триумфа в Париж Бензема призна, че е сбъднал и трите си мечти, една от които е била "Златната топка". Ето какви са другите две.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички