След терористичния акт в Брюксел: Засилени мерки за сигурност на "Уембли" за Англия - Италия


След терористичния акт в Брюксел: Засилени мерки за сигурност на "Уембли" за Англия - Италия
Снимка: Getty Images

478 0

Ще има засилени мерки за сигурност на "Уембли" за квалификацията за Евро 2024 на Англия с Италия във вторник, съобщава "Sky Sports". В понеделник вечер двама шведски граждани бяха убити в Брюксел и това ще наложи допълнително охрана и на предстоящи футболните срещи.

Смъртоносната стрелби в понеделник вечер доведе до прекратяването на квалификацията на Белгия за Евро 2024 срещу Швеция на полувремето. И двете групи фенове бяха задържани на стадиона, докато въоръжени полицаи издирваха нападателя.

Белгийската полиция съобщи, че заподозреният стрелец вече е починал, след като е бил прострелян от въоръжени служители. Тревогата за тероризъм беше повишена до най-високото ниво в Белгия в резултат на инцидента, като правителството в Брюксел каза, че не може да изключи наличието на други съучастници.

Полицията в Англия е на крак преди сблъсъка с Италия

От полицията във Великобритания казват, че има "въведен стабилен полицейски план" за мача във вторник и привържениците могат да бъдат спокойни, че ще има "силно видимо полицейско присъствие".

Смята се, че служителите вече са се подготвяли за по-строги мерки за сигурност, след като ФА беше критикувана, че не е осветила арката на "Уембли" в подкрепа на израелските жертви в конфликта с "Хамас".

Вместо това ФА реши Англия да носи черни ленти на ръката и да запази едноминутно мълчание срещу Австралия в приятелския мач в петък вечер в памет на невинните жертви, загинали от двете страни на конфликта в Израел и Газа.

Убийството на двама шведски граждани в Брюксел е втората терористична атака в Европа в рамките на четири дни след убийството на учител във Франция в петък.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички