Без да блести: Гол на Оли Уоткинс донесе победата на Англия в контрола срещу Австралия (ВИДЕО)


Без да блести: Гол на Оли Уоткинс донесе победата на Англия в контрола срещу Австралия (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1098 0

Английският национален отбор по футбол постигна успех с минималното 1:0 в контрола срещу Австралия, играна у дома на "Уембли". В герой за "трите лъва" се превърна Оли Уоткинс, който вкара единственото попадение в мача.

Развой на срещата

Двубоят започна с отличен шанс за гостите в 23-ата минута. Мичъл Дюк нанесе удар от наказателното поле, но той бе неточен и не затрудни по никакъв начин Джонстън. Англия отговори с положение в 30-ата минута, когато Оли Уоткинс получи хубав пас и нацели гредата. Секунди преди почивката "кенгурата" можеха да излязат напред, но удар на Райън Стрейн бе изчистен от голлинията.

Втората част започна силно за "трите лъва" и Оли Уоткинс успя да се реабилитира за гредата си по-рано. Нападателят на Астън Вила получи подаване от Джак Грийлиш и успя да открие на "Уембли" в 57'.

До края на мача Англия се затвори и "кенгурата" контролираха играта. Гостите стигнаха до положения, първо в 81-ата минута, удар на Конър Меткалф срещна страничния стълб, а 7 минути по-късно Камерън Бърджес стреля, но Сам Джонстън спаси.

На 17 септември Англия приема Италия в Лондон в мач от квалификациите за Евро 2024 - повторение на финала от Евро 2020. На същата дата пък Австралия ще мери сили с Нова Зеландия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички