След фурора в Реал Мадрид Джуд Белингам си постави амбициозна цел с Англия


След фурора в Реал Мадрид Джуд Белингам си постави амбициозна цел с Англия
Снимка: GettyImages

969 0

Джуд Белингам е с главна роля в Реал Мадрид, но също така си е поставил амбициозна цел с Англия за "следващите 10-15 години". 20-годишният полузащитник прави фурор на "Сантяго Бернабеу" след летния си трансфер от Борусия Дортмунд на стойност 103 милиона евро. От начало на сезона в 10 двубоя има 10 гола.

Целта пред Белингам

Англия се надява, че впечатляващата му форма на клубно ниво може да бъде пренесена на международната сцена, като Белингам сподели дългосрочните си цели с "Трите лъва": "Целта ми за следващите 12 месеца с отбора на Англия ще бъде същата като и за следващите 10-15 години: да опитаме да спечелим големи турнири. Мисля, че не можем да се свеним да кажем това сега. Доближихме се в последните няколко турнира и сега да се върнем назад и да кажем: "А, да, беше приятно, но сега трябва да бъдем по-реалистични". Не виждам смисъл.

Трябва да използваме опита, който имаме от предишни турнири, за да продължим и да донесем трофеи у дома. Това е общата цел, към която се стремим и вече не се страхуваме да го кажем. През последните няколко години имаше случи на прикриване на това очакване, така че никога да не се проваляме. Трябва да сме готови да го кажем, за да можем да го постигнем", заяви Белингам.

Белингам има непоклатима вяра в собствените си способности и в тези на отбора на Англия като цяло. "Ако погледнете напредъка, който постигнахме в последните няколко турнира, това е важно, че имаме този манталитет и вярваме, че можем да спечелим турнира. Няма да играете със седем от седемте най-добри отбора на всеки турнир и е важно да подхождаме към всяка игра така, сякаш е последната игра от турнира. Определено трябва да има вяра, че можем да печелим трофеи, защото това е, за което сме тук и това е стандартът на отбора, който имаме сега. По скромен начин, разбира се". А легенда на Реал се изказа доста ласкаво за Белингам, като определи, че единствен се е насочил към освободения трон от Меси и Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички