Шанс за истинско отмъщение: Англия загуби Евро 2020, но ще опита да отнеме Евро 2024 от Италия


Шанс за истинско отмъщение: Англия загуби Евро 2020, но ще опита да отнеме Евро 2024 от Италия
Снимка: GettyImages

1953 0

Малко след триумфа на Европейското първенство 2020 (състояло се година по-късно) Италия шокиращо не се класира за Мондиал 2022. "Скуадра адзура" минава през тежък период, като на Ботуша се молят да не се стигне до втори пореден голям форум, за който не съумяват да се класират. А заплахата за това е съвсем реална. По ирония на съдбата са донякъде зависими от Англия.

Англия - Италия: Дуел пореден след финала на Евро 2020

Именно мечтата на "трите лъва" бе унищожена във финала на Евро 2020, когато италианците надделяха след изпълнения на дузпи. Няма и помен от мощната тогавашна серия на Италия. А сега страната гостува на "Уембли" в Лондон с мисия за изключително важни три точки. Тя обаче е и сериозен аутсайдер според специалисти и анализатори. Това показва и платформата за онлайн спортни залози efbet.

Коефициентът за победа в полза на домакините от Острова е 1,72, докато ставката за успех на сметката на гостите от Ботуша е 5,40. Съответно пазарът за равенство между двата отбора е оценен на 3,95. Те се изправят един срещу друг в английската столица днес (17.10) от 21:45 часа българско време.

В групата лидер е Англия с 13 точки, втора е Италия с 10 (двата тима с по пет мача). Украйна има същия актив, докато Северна Македония е със 7 пункта. До края "скуадра адзура" има мачове с Англия, Северна Македония и Украйна. Разбира се, последният е най-важен. Предвид факта, че Украйна обаче има само мач с Малта преди това, където трябва да се случи чудо, за да не спечели, евентуална победа (или дори равенство) срещу Англия би била безценна за Италия. В противен случай украинците ще държат съдбата в ръцете си и при по-добър успех от 2:1 (с колкото загуби първия директен мач) ще оставят Италия извън Евро 2024.

Ще си спретнат ли Англия и Италия голово шоу в квалификациите за Евро 2024?

След въпросния финал на Евро 2020 (1:1 в редовното време) се състояха още три мача между двата тима. В тях си размениха по една победа (Италия надделя в Лигата на нациите, а Англия в тази квалификационна група) и веднъж завършиха наравно. В тези три мача паднаха общо едва четири попадения и се стигна до гол/гол едва веднъж.

Коефициентът на efbet за това и в този сблъсък между тях да има под 1,5 попадения в мача е 3,15, докато за над 2,5 гола в срещата е 2,25. Съответно ставката за това и Англия, и Италия да съумеят да си отбележат по поне едно попадение в двете врати е 2,25, докато за няма гол/гол - 1,74.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички