Терорист почерни Европа! Запалянковци са убити и прекратиха квалификация за Евро 2024


Терорист почерни Европа! Запалянковци са убити и прекратиха квалификация за Евро 2024
Снимка: Getty images/Guliver

6370 0

Същински кошмар се е разиграл тази вечер в Брюксел, съобщават местните издания. Оказва се, че радикализиран ислямист застрелял двама футболни фенове преди квалификацията между Белгия и Швеция за Евро 2024

Какво се знае за атаката

По последни данни органите на реда издирват извършителя, който открил стрелба в центъра на столицата. Той е атакувал запалянковци на скандинавските гости, облечен като строител. По време на атаката крещял, че е член на терористичната организация "ИДИЛ" и се бори за честта на мюсюлманите по света.

Медиите съобщават, че нападателят използвал автоматична пушка и е избягал от мястото на инцидента със скутер. Междувременно той крещял, че отмъщава за убийството на мюсюлмани, след като убил шведите. 

Стрелецът открил огън по бизнес сграда в района, където ранил портиера и счупил десетки прозорци, а по-късно се придвижил към съседните улици. Двамата застреляни отивали към двубоя в града на международно ниво между Швеция и Белгия. Властите наредиха засилени мерки за сигурност около стадиона.

Какво ще се случи с двубоя

На полувремето УЕФА отложи доиграването на двубоя поради "мерки за сигурност". До почивката отборите си размениха по попадение чрез Гьокереш и Лукаку. Тепърва ще става ясно кога ще се изиграе и второто полувреме на квалификацията за Евро 2024. 

 Следете развитието по темата със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички