След късна драма в Унгария: Израел отложи празненствата в Швейцария и съхрани шансовете си за Евро 2024 (ВИДЕО)


След късна драма в Унгария: Израел отложи празненствата в Швейцария и съхрани шансовете си за Евро 2024 (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6625 0

Израел и Швейцария извъртяха драматично равенство 1:1 в евроквалификация от Група „I“. „Кръстоносците“ се усещаха с визите за Евро 2024 в ръцете си, но в края на срещата израелците стигнаха до точката и съхраниха и своите шансове за класиране на финалния турнир в Германия.

Двубоят се проведе на стадион „Панчо Арена“ във град Фелчут, Унгария. Той бе отложен от месец октомври заради атаките на терористичната организация Хамас в Израел.

Гостите накрая завършиха мача в намален състав. Директен червен картон получи Еденилсон Фернандеш в 4-ата минута на добавеното време.

Хората на Мурат Якин имаха териториално превъзходство през по-голямата част от двубоя. Символичните домакини обаче също имаха своите шансове и дори можеха да измъкнат и трите точки от срещата.

Рубен Варгас откри за Швейцария в 36-ата минута. Гостите вече се настроиха за края на мача и да отворят шампанското, когато Шон Вайсман ги смрази. Той изравни в 89-ата минута.

Така кръстоносците запазиха първото си място в групата с 16 точки. Със същия актив е и Румъния. Израел остава на третото място с 12 пункта. До края всеки от отборите има още по две срещи.

 

Video edited on Kapwing

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички