В спаринг без фенове: Сърбия преклони глава пред Белгия преди битката с България (ВИДЕО)


В спаринг без фенове: Сърбия преклони глава пред Белгия преди битката с България (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2697 0

Белгия победи с 1:0 Сърбия в контрола. Домакините откриха резултата с гол от съблекалнята и съхраниха преднината си до края на приятелската среща.

Единственото попадение пред празните трибуни на стадиона в Льовен заби Яник Ферейра Караско още в 61-ата секунда. Така селекцията на Доменико Тедеско записа девети пореден мач без загуба, като тимът е в серия от пет последователни победи.

Припомняме, че спарингът първоначално трябваше да се проведе на стадион „Крал Бодуен“ в Брюксел. В столицата на Белгия обаче се изля обилен дъжд и теренът подгизна. Поради тази причина часове преди проверката се стигна до промяната на арената и решението да се състои пред празни трибуни заради липсата на време за организация.

Двубоят започна перфектно за домакините. Караско се възползва от грешка на вратаря на сърбите Предраг Райкович, финтира го и прати топката в мрежата още преди да е изтекла и 2-ата минута.

След попадението и двата тима пропуснаха немалко шансове, като изнесоха мач на сравнително високо ниво, въпреки че нямаше смисъл да се вложат на 100% заради приятелския характер на срещата.

С пропуски за домакините блеснаха Оливие Дьоман, Луис Опенда и влезлият на смяна Мичи Батшуай. Равенството за сърбите пък нямаха шанс да донесат Филип Джуричич и резервата Саша Лукич.

„Червените дяволи“ вече си подпечатаха визите за Евро 2024 в Германия. Сърбия все още не официализирала класирането си за шампионата на Стария континент. „Плавите“ са в Група „G“ заедно с националния отбор на България. В неделя сърбите ще приемат родните „лъвове“ в последния си мач от квалификационния цикъл. За момента селекцията на Пикси Стойкович е на второто място, но едва ли ще изпуснe шанса да играe в Германия догодина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички