След като се сбогува с Европа: Трите рекорда на Роналдо, които Меси е напът да подобри


След като се сбогува с Европа: Трите рекорда на Роналдо, които Меси е напът да подобри
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

8753 0

След като Кристиано Роналдо премина в гранда от Саудитска Арабия Ал Насър, Лионел Меси ще има възможността да "счупи" три от впечатляващите рекорди на португалеца в Европа.

Лионел Меси и Кристиано Роналдо споделят сцената на "най-великите" вече почти две десетилетия. Носителите на общо 12 награди "Златна топка" държат значителна част от футболните рекорди като нито един друг футболист не е успял да се доближи до тях.

Роналдо обаче вече няма да играе в Европа, оставяйки на шанс на Лео Меси да надмине някои от рекордите му, носейки екипа на ПСЖ, в близкото бъдеще. Нека да разгледаме трите рекорда на КР7, които според мнозина аржентинецът ще "счупи".

1. Най-много попадения в Европа

Кристиано Роналдо успя да изпревари Лионел Меси и стана футболистът с най-много голове в топ 5 на първенствата в Европа. Португалецът вкара 696 гола по време на престоите си с Манчестър Юнайтед във Висшата лига, Реал Мадрид в Ла Лига и Ювентус в Серия А.

Той изпревари аржентинеца през последните сезони, след като звездата на ПСЖ претърпя спад във формата си. Победителят от Мондиал 2022 обаче изостава само с един гол и може да изпревари португалската звезда, ако намери вратата два пъти в Лига 1 до края на настоящата кампания.

2. Най-много асистенции в Шампионска лига

Феновете често свързват Меси с асистенции на терена в сравнение с Роналдо, но това не е така в Шампионска лига. Португалецът има 41 асистенции в турнира на богатите, докато звездата на ПСЖ има 40.

Меси има шанса да изпревари португалската звезда тази година. ПСЖ се изправя срещу Байерн Мюнхен на осминафиналите, а аржентинецът се нуждае от само два голови паса, за да стане играчът с най-много асистенции в най-комерсиалния европейски турнир.

3. Най-много голове в Шампионска лига

На Меси ще му бъде доста трудно да надскочи головата сметка на Кристиано Роналдо в Шампионската лига тази кампания.

35-годишният футболист трябва да вкара още 12 гола, за да изпревари португалската звезда, а с началото на елиминационната фаза на турнира, аржентинецът ще трябва да влезе в зашеметяваща серия, за да подобри този рекорд.

Въпреки това се очаква Меси да подпише нов договор с ПСЖ или потенциално дори да се върне в Барселона през следващия сезон, което в крайна сметка ще му осигури място в елитния европейски турнир за още един сезон, в който да "счупи" рекорда.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Футболните рекорди, които могат да бъдат подобрени през 2023 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички