Кевин де Бройне, Душан Тадич, Неймар? - Не! Лионел Меси отново е над всички!


Кевин де Бройне, Душан Тадич, Неймар? - Не! Лионел Меси отново е над всички!
Снимка: GettyImages

20328 0

Футболът е играта, която вълнува милиарди хора по цял свят. И колкото и клиширано да звучи правилата са такива - трябва да се отбелязват голове. Много малко внимание, обаче, обръщаме на тези футболисти, на които призванието им е да изработват тези попадения. Тези играчи, които знаят кога е моментът за решаващия пас, който да обезвреди голяма част от защитата и да даде възможност на съотборник да отбележи. 

Това е класацията за най-много асистенции през 2022 година, а лидерът определено ще ви изненада! 

Четвъртото и петото място се разделя от двама играчи - Неймар (ПСЖ) и Осман Дембеле (Барселона). Двамата имат по 20 подавания през изминалата година, които са се превърнали в попадение. 

Третата позиция е за сръбския капитан на Аякс - Душан Тадич. И както името му гласи, той е "душата" на нидерландския шампион с цели 27 асистенции.

На второ място се нарежда определения за "най-добър футболист в света" - Кевин де Бройне от Манчестър Сити с 28 асистенции. И ако определението за него би трябвало да го постави на първо място в класацията, то това не е така защото има един футболист, който го изпревари в играта, в която белгиецът е най-силен. 

Можете ли да познаете? Футболистът с най-много асистенции за 2022 година е Лионел Меси. Световният шампион с Аржентина от преди 2 седмици оглави и тази класация, въпреки че през годините "Бълхата" не е бил от лидерите в подобни пореждания. В последните години и особено, откакто е в ПСЖ, Меси има специална позиция, която често му позволява да бъде супер ефективен и да показва перфектно своя поглед върху играта. Той има внушителните 30 асистенции за предходните 12 месеца с екипа на ПСЖ! 

А ето каква класация оглави друга суперзвезда на ПСЖ - Килиан Мбапе

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички