След чутовния провал: Нападател на Сасуоло вдъхнови Италия за обрат срещу Турция в голов екшън


След чутовния провал: Нападател на Сасуоло вдъхнови Италия за обрат срещу Турция в голов екшън
Снимка: GettyImages

2420 0

Италия спечели контролата между отпадналите на полуфиналните плейофи за Мондиал 2022, побеждавайки с 3:2 Турция в Коня. Двата тима сътвориха истински голов екшън само броени дни, след като изхвърчаха от финалните битки за Световното първенство. Италия няма да играе в Катар, след като допусна шокираща загуба от Северна Македония, а Турция не успя да се противопостави на Португалия.

Треньорът на европейския шампион Роберто Манчини на практика заложи почти изцяло на втория си състав. Това даде шанс на Джакомо Распадори да блесне. Нападателят на Сасуоло заби два от головете за „адзурите“.

Първото попадение в мача падна още в 4-ата минута. Дженгиз Юндер се възползва от миг невнимание в състава на гостите и откри резултата. Малко след това гол на Киелини бе отменен заради фаул в атака.

„Скуадра Адзура“, която на практика игра с втори си състав, осъществи пълен обрат. Първо Браян Кристанте с глава изравни в 35-ата минута. Само 4 минути по-късно гостите вече водеха в резултата след гол на Распадори. Нападателят вкара втория си гол в мача за 1:3 в 70-ата минута. Распадори прати топката в мрежата отблизо след пас на Бираги.

Сердар Дурсун в 83-ата минута фиксира крайното 2:3. Турците преследваха равенството, но италианците удържаха финалния им натиск.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички