Скандално: Фенове нападнаха Мохамед Салах пред погледа на играч на Локо Пловдив (ВИДЕО)


Скандално: Фенове нападнаха Мохамед Салах пред погледа на играч на Локо Пловдив (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9221 0

Египет победи с 2:0 Сиера Леоне в двубой от квалификациите за Световното първенство през 2026-а година и си осигури комфортна преднина на върха в своята Група "А" с 6 точки на сметката си.

Гостите поведоха рано и не срещнаха сериозни затруднение, особено след като останаха с човек повече в 39-ата минута. Домакините всъщност завършиха мача с 2-ма по-малко.

Многото официални предупреждения обаче не бяха единствени, говорещи за грубия характер на двубоя. Минути преди последния съдийски сигнал той беше белязан от скандален инцидент, в който бе замесена суперзвездата на Ливърпул Мохамед Салах.

Какво се случи?

Сериозен брой фенове на Сиера Леоне нахлуха на терена с ясната цел да потърсят физическа саморазправа с египтянина. Той от своя страна изглеждаше хладнокръвен, но случката можеше да придобие много по-сериозни измерения, ако липсваше навременната реакция на съотборниците му и охраната. 

Докато "фараоните" отблъскваха набезите на запалянковците, охраната раздаваше "правосъдие" чрез удари и хватки срещу нахлулите на зеления "килим". Интересно е, че случката се разиграва пред погледа на играча на Локомотив Пловдив Алфа Конте, който е национал на Сиера Леоне. Подобни инциденти не са рядкост в африканския футбол.

Междувременно Салах води до нов сериозен трансфер на "Анфийлд"?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички