"Съсипа го": Как Моуриньо накара Мохамед Салах да се разплаче


"Съсипа го": Как Моуриньо накара Мохамед Салах да се разплаче
Снимка: Getty Images

1954 0

Бившият футболист на Челси Джон Оби Микел разясни защо Мохамед Салах, който се превърна в звезда на Ливърпул, не успя да се наложи при "сините". Египтянинът беше на "Стамфорд Бридж" от 2014 до 2016 година, но записа 13 мача във Висшата лига, в които отбеляза 2 гола.

"Той и Де Бройне нямаха късмет, тъй като тогава треньорът Моуриньо не вземаше "пленници". Ако не се справиш с работата, няма значение кой си, треньорът ще се нахвърли върху теб.

Веднъж той съсипа Мохамед Салах на полувремето, а той избухна в сълзи. Помислихме си: "Добре, той ще го върне в игра". Но Моуриньо първо унищожи момчето, а след това го смени. Това бе неговият манталитет по онова време", разказа нигериецът в своя подкаст.

"Дали Моуриньо би постъпил така сега? Не мисля. Той стана по-възрастен, по-зрял и сега знае как да се отнася с младите футболисти, с играчите като цяло. Той разбира това много по-добре.

Мисля, че така той вадеше максимума от нас навремето, именно така постигнахме успех, заради това, което изискваше от нас в игрови план, по отношение на тренировките и поведението", допълва Оби Микел. А според бивш играч на Челси Салах е бил като Лео Меси на тренировките. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички