"Най-лошо пазената тайна в Ливърпул" - Роберто Фирмино прописа за враждата между Мохамед Салах и Садио Мане


"Най-лошо пазената тайна в Ливърпул" - Роберто Фирмино прописа за враждата между Мохамед Салах и Садио Мане
Снимка: Getty Images

23063 0

В новата си книга, която "хвърля светлина" върху периода му на "Анфийлд", бившият футболист на Ливърпул - Роберто Фирмино, разказа любопитни подробности за партньорството му с Мохамед Салах и Садио Мане в предни позиции и не скри, че между египтянина и сенегалеца често са прехвърчали "искри".

*В момента единствено Салах е част от състава на Юрген Клоп, след като Фирмино напусна през лятото в посока Ал-Ахли. Мане пък отиде първо в Байерн Мюнхен (лятото на миналата година), а сега играе с Кристиано Роналдо в Ал-Насър.

"Познавам и двамата много добре, може би по-добре от всеки друг. На терена аз бях този, който играеше точно между тях. От "първа ръка" виждах погледите им, гримасите, езика на тялото, неудовлетвореността им, когато единият беше ядосан на другия... Всичко това се усещаше. В такива моменти трябваше да влизам в ролята на 'пожарникар'. Моята роля беше да свалям напрежението между тях. Да заливам огъня с вода и никога с петрол!", пише 32-годишният бразилец в своята книга "SÍ SEÑOR: My Liverpool Years" и допълва:

"Никога не са били най-добри приятели. Беше рядкост да ги видиш да си говорят. Не съм сигурен дали това се дължеше на съперничеството им по линията Египет-Сенегал в турнирите в Африка. Наистина не знам. Но пък винаги са били професионалисти, а аз никога не съм взимал страна. Точно затова и двамата ме харесваха. Винаги подавах топката и на двамата. Моите предпочитания бяха отборът да победи!".

"Много хора се фокусираха върху това с какво допринасям от тактическа гледна точка в атакуващото трио, но също толкова важна бе и ролята ми на миротворец и обединител. Ако не го правех, нямаше да има нищо друго освен скандали между тях двамата на терена", обяснява Фирмино и завършва темата по следния начин:

"От друга страна, може би заради това Клоп сменяше най-често мен. Тримата имаме много различни характери и треньорът знаеше, че аз няма да хвърля бутилка с вода към земята или нещо подобно. Ако нещо ме притесняваше, щях да отида и да говоря на четири очи с него след мача. Когато трябваше да бъде извършена смяна, беше по-лесно да бъде заменен Боби, отколкото да разсърдиш Салах или Мане. Всички, включително другите футболисти, знаеха, че нещата стоят по този начин. Това беше най-лошо пазената тайна в Ливърпул! Разбира се, никой никога не попита какво е моето мнение и как се чувствам от този факт. Но аз съм си такъв - отборът винаги е на първо място!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Да откажеш на Ливърпул с мисъл за Реал Мадрид: Френски талант сподели защо го направи!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички