Шефът на бразилския футбол разкри кой е най-желан за селекционер на „селесао“


Шефът на бразилския футбол разкри кой е най-желан за селекционер на „селесао“
Снимка: GettyImages

1390 0

Карло Анчелоти е очевиден избор да заеме овакантения пост на национален селекционер на Бразилия. Това признание направи президентът на бразилската ФА (CBF) Едналдо Родригес. Той уточни пред „Reuters“, че до подобно развитие е възможно да се стигне, ако опитният специалист напусне Реал Мадрид след края на сезона.

Родригес призна, че 63-годишният италианец е бил основната му цел и фаворит на всички да бъде начело на Бразилия. Последният селекционер на „селесао“ Тите напусна поста, след като считаните за фаворити за световната титла бразилци отпаднаха на ¼-финалите на Мондиала в Катар.

Анчелоти е единодушно уважаван сред играчите. Не само Роналдо Назарио или Винисиус Жуниор, но и всички, които са играли за него“, обяви  Родригес в интервю пред агенцията.

Възхищавам му се истински за неговата честност в начина, по който работи и колко постоянна е работата му. Анчелоти няма нужда от представяне. Той наистина е топ треньор, който има постижения и се надяваме, че може да има още повече“, допълни шефът на бразилския футбол.

Анчелоти е любимец не само на играчите, но изглежда и на феновете. Където и да отида в Бразилия, на всеки стадион, той е първото име, за което феновете ме питат“, каза още Родригес.

А ето как се шегуват играчите за назначението на Анчелоти начело на Бразилия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички