Йоаким Льов, който унижи Бразилия със 7:1, поема Селесао?


Йоаким Льов, който унижи Бразилия със 7:1, поема Селесао?

1476 0

Петкратният световен шампион Бразилия, който намери временно решение в лицето на треньора на младежите Рамон Менезес за предстоящия мартенски цикъл, все още търси дългосрочно решение за селекционер след напускането на Тите след Световното първенство в Катар през 2022 година.

Първото желание на бразилската федерация е бил Карло Анчелоти, но италианецът има договор с Реал Мадрид, а "кариоките" нямат време да чакат дали специалистът ще бъде свободен след края на сезона. Сега обаче медиите в Германия съобщават, че бившият селекционер на Маншафта - Йоаким Льов е фаворит за поста в Селесао.

Льов беше старши треньор на Германия след края на Мондиал 2006 до Евро 2020. Сега той е безработен и от Бразилия имат сериозен интерес към неговите услуги. Мнозина експерти са на мнението, че това ще бъде перфектният пост за немския стратег.

Парадокс: Бразилия наема човека, който я унизи у дома?

През 2014 година, когато Льов изведе Германия до успех на световната сцена в Бразилия, Маншафта разби домакините на полуфинал със 7:1. Разгромната победа над Селесао втрещи футболния свят, а за унижението, което бразилците отнесоха тогава, се говори и до ден-днешен.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Всичко, което трябва да знаем за Мондиал 2026.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички