Само началото: Милионите, които ще костват на клубовете за отказа от Суперлигата


Само началото: Милионите, които ще костват на клубовете за отказа от Суперлигата
Снимка: The Super League

1201 0

Европейската Суперлига е почти напълно разпаднала се, като това се случи едва часове след официалното и обявяване. Клубовете започнаха един по един да напускат, като в момента останаха само 3, а в най-скоро време се очаква и те да абдикират.

Колко ще струва обаче на клубовете да напуснат идеята? Става въпрос за над 9 милиона евро, информира "Ливърпул Ехо", като размерът на сумата бе потвърден и от силните фигури в един от тимовете, които бяха сред 12-те клуба-основатели - Арсенал. Трябва да се допълни, че това е само началото на финансовото наказание.

Собственикът на "артилеристите" Стан Крьонке все пак е успокоил привържениците на отбора, че той ще заплати изцяло сумата и това няма да се отрази на счетоводния баланс на клуба. Крьонке определя случилото се като грешка и провал и е готов да поеме отговорността и финансово.

Предполага се, че в подписаните контракти за учредяване на надпреварата съществуват и други наказателни клаузи за отказ, които ще докарат сумата до повече от 9 милиона евро. За това намекна и президентът на Реал Мадрид и Суперлигата Флорентино Перес, който заплаши тимовете.

А самият Флорентино Перес обвини конкретен отбор от Висшата лига за разпада на Суперлигата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички