Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас матира Суперлигата с простичко обяснение


Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас матира Суперлигата с простичко обяснение
Снимка: Getty Images

997 0

Президентът на испанската Ла Лига Хавиер Тебас изказа изключително любопитно и логично мнение, според което проблемът на създателите на Суперлигата не е в ниските им приходи, а във високите им разходи:

"Английските и германските клубове никога няма да влязат в Суперлигата и съответно тя няма как да съществува. Нека бъдем реалисти, тя е мъртва. Без отбори от тези две първенства няма как да го има интереса, който се търси. 20 години слушахме заплахи за създаването на този проект и когато най-накрая това се случи, той изчезна за 48 часа" - заяви Тебас на онлайн пресконференция.

"Не мисля, че в момента големите клубове, особено такива като Манчестър Сити или Пари Сен Жермен, имат проблем с приходите. Напротив, проблемът е с разходите, които трябва да бъдат ограничени. На футболистите не са им нужни повече пари, за да имат седем “Ферари”-та, вместо шест. Моето мнение е ясно - не ни трябват по-големи приходи, а по-строго управление на разходите. Не сме съсипани финансово, че да взимаме екстремни мерки"

Британска Суперлига - всичко, което трябва да знаете за тази идея!

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Кратки истории


Безрадостните дни, в които "Златната топка" Герд Мюлер кротко угасна

Днес стана ясно, че във вчерашния ден - 14 август, е угаснал Герд Мюлер - великият германски футболист и носител...

Реклама

Най-четени новини


виж всички