Ексклузивно: Барселона обяви, че остава в Суперлигата


Ексклузивно: Барселона обяви, че остава в Суперлигата
Снимка: Getty Images/Guliver

1597 0

Испанският колос Барселона обяви, че на този етап остава в европейската Суперлига. Въпреки че девет от общо дванадесет клуба се отказаха от Суперлигата, каталунците остават в турнира, тъй като смятат, че евентуално решение за оттегляне би било прибързано и необмислено.

От испанския клуб съобщават, че виждат каква е позицията на феновете, както и масовото недоволство срещу новосъздадения турнир, но предпочитат да не прибързват с крайното си решение, а да подложат ситуацията на по-детайлен анализ. Така каталунците за момента остават в Суперлигата, където са все още и отборите на Реал Мадрид и Ювентус.

Всички останали 9 клуба официално се оттеглиха, като дори президентът на Ювентус Андреа Аниели призна, че Суперлигата няма да се осъществи. Въпреки това "бианконерите" все още не са обявили крайното си решение. В същото време босът на Реал Мадрид и президент на Суперлигата Флорентино Перес е убеден, че турнирът ще просъществува.

След четири дни мълчание президентът на Барселона Жоан Лапорта най-после проговори по темата за Суперлигата, като още от неговото изказване стана ясно, че каталунците не желаят да се отказват от идеята за Суперлига. Вероятно ръководството на "Камп Ноу" ще изчака известно време, за да види как ще се развие ситуацията с надпреварата и дали може да се стигне до разговори с УЕФА.

Всичко най-актуално около европейската Суперлига може да следите НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички