Флорентино Перес не се отказва от Суперлигата: Проектът е в режим на готовност, продължаваме да работим


Флорентино Перес не се отказва от Суперлигата: Проектът е в режим на готовност, продължаваме да работим
Снимка: Getty Images/Guliver

1093 0

Президентът на Реал Мадрид и президент на новосъздадената Суперлига - Флорентино Перес, не се отказва от идеята за турнира. Въпреки че останаха само три отбора (Реал Мадрид, Барселона и Ювентус), Перес е уверен, че проектът за Суперлига ще се осъществи - просто е поставен временно "на пауза", но работата по него продължава.

"Ще продължим да работим. Проектът е в режим на изчакване", категоричен е Перес, според когото турнирът не е мъртъв, защото не са го напуснали всичките 12 клуба. "Не можеш просто така да се откажеш - има си контракти", предупреди Перес, но отказа да назове какви ще са наказанията за отказалите се отбори.

Перес разкри, че е останал "тъжен и разочарован" от реакциите срещу Суперлигата - проект, върху който клубовете са работили "около три години". "Може би не обяснихме добре идеята за Суперлига, но не и беше дадена възможност да обясним по-добре", заяви 74-годишният Перес.

"Във футбола съм от над 20 години и никога досега не съм виждал такава реакция. Беше сякаш сме убили някого. Но ние работихме върху това как да спасим футбола. Форматът на Шампионска лига е остарял и е интересен само от 1/4-финалите нататък", смята Перес.

Междувременно се появиха информации, че се готви създаване на британска Суперлига. Какво ще представлява - четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички