Руски халф: В Полша, за да влезеш в ресторант, трябва да кажеш публично, че Путин е лош


Руски халф: В Полша, за да влезеш в ресторант, трябва да кажеш публично, че Путин е лош
Снимка: Getty Images

1717 0

Руският футболист Иля Жигулев разказа доста странна история за отношението към неговите сънародници в Полша. Базирайки се на слухове, халфът, който наскоро се раздели с полския Заглембе, каза, че в големи градове на страната руснаците се сблъскват с доста грубо отношение заради войната, която тяхната власт води в Украйна.

На 20 април Заглембе прекрати договора на Жигулев, който не бе играл за тима от 18 февруари насам. Прибирайки се в Русия, той бе запитан дали и в Полша, както в Чехия, руснаците са подложени на огромен натиск.

"Четох, че в големите градове на Полша е имало дискриминация спрямо руснаците. В някои заведения например, на вратата на ресторанта пише, че входът е забранен за руснаци, или те трябва публично да кажат, че президентът на Русия е меко казано лош човек.

Но Любин е малък град, там всичко е спокойно, плюс това на много от местата, на които ходим, ме познават. С такива проблеми не съм се сблъсквал", заяви халфът. Неотдавна фенове на полски гранд "обесиха" Путин на трибуните.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички