Руският шампион Евгени Рилов отнесе наказание заради участие в шествие в подкрепа на войната в Украйна


Руският шампион Евгени Рилов отнесе наказание заради участие в шествие в подкрепа на войната в Украйна
Снимка: GettyImages

1746 0

Двукратният олимпийски шампион в плуването Евгени Рилов отнесе тежко наказание от Световната плувна асоциация (ФИНА). Той е със спрени състезателни права за девет месеца заради участието си в шествие в подкрепа на руската инвазия в Украйна.

Рилов  присъства на стадион "Лужники" в Москва на 18 март, когато президентът на Русия Владимир Путин изнесе реч, за да отбележи осмата година от анексирането на Крим и да защити руските действия в Украйна.

25-годишният руснак, който спечели титлите на 100 и 200 метра гръб на Олимпийските игри в Токио миналото лято, бе един от няколко именити руския спортисти, които бяха почетни гости на събитието и носеха облекло с буквата "Z" - символ в подкрепа на руската военна инвазия.

Наказанието няма да има голямо значение за Рилов, тъй като всички плувци от Русия и Беларус са наказани от ФИНА да не участват в международния състезания до края на годината. По този начин на практика санкцията на Рилов ще бъде в първите 20 дни на 2023-та година. Руснакът обаче изгуби спонсорския си договор с плувния гигант Speedo заради участието си в шествието.

А ето какво решение бе взето за „Уимбълдън“ по отношение на руските и беларуските тенисисти.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички