Шефът на Шахтьор: Никога няма да играем в руската лига!


Шефът на Шахтьор: Никога няма да играем в руската лига!
Снимка: Getty Images

1719 0

Изпълнителният директор на Шахтьор (Донецк) Сергей Палкин съобщи, че украинският гранд в никакъв случай няма да играе в първенството на Русия. Той заяви, че клубът не би се върнал в Донецк, ако той бъде в пределите на Русия.

"През 2014 г. напуснахме Донецк и играхме из цяла Украйна: в Лвов, Харков, Киев. Но през цялото това време имахме само една мечта - да се върнем в Донецк. Продължаваме да мечтаем за това и вярваме, че в бъдеще Донбас и Донецк ще се върнат към Украйна и страната ни ще бъде отново единна, дори ако това отнеме повече време", заяви Палкин, цитиран от ВВС.

"Ако останем без тази мечта, ще бъде трудно да продължим да правим това, което правим. Трудно е да живееш без своя град, тренировъчна база и фенове. Така че ние вярваме в нашата мечта. Никога няма да се върнем в Донецк, ако е руски", продължава директорът.

"Ние сме украински клуб, ще играем само в украинската лига. Никога няма да играем в руското първенство! Това е нашата принципна позиция, искам да подчертая", завършва той. А ето какво по-рано каза президентът на Шахтьор за Русия и Путин. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички