Роналдо, Неймар и Бензема повеждат класация, доказваща, че Саудитска Арабия превзе футбола


Роналдо, Неймар и Бензема повеждат класация, доказваща, че Саудитска Арабия превзе футбола
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

2976 0

Саудитска Арабия промени драстично света на футбола. Все повече футболисти последваха примера на Кристиано Роналдо и се преместиха на Арабския полуостров и това изобщо не е изненадващо, като се има предвид какви заплати се предлагат от грандовете в Саудитската Про лига като Ал-Насър, Ал-Хилал, Ал-Итихад, Ал Ахли и други.

Осем от десет

Интересно проучване на френския "Le Parisien" показва, че осем от десетте най-скъпоплатени футболисти в света вече се подвизават в Саудитска Арабия. Разбира се, първото място се заема от Кристиано Роналдо (Ал-Насър), който обаче го дели с Карим Бензема (Ал Итихад), като двамата заработват по 200 милиона евро на сезон.

В топ 5 пък присъства само 1 футболист, който в момента не играе в Саудитска Арабия и това е Килиан Мбапе. Второто място се дели от Н'Голо Канте (Ал-Итихад) и Неймар (Ал-Хилал), които печелят по 100 милиона. Чак след тях пък се присъединява Мбапе с неговите 70 милиона.

Лионел Меси се нарежда шести с 45 милиона евро на сезон в Интер Маями от Млс. А зад него застават Садио Мане (Ал-Насър, 40 милиона), Джордан Хендерсън (Ал-Итифак 40 милиона), Рияд Марез (Ал Ахли 35 милиона) и Калиду Кулибали (Ал-Хилал, 30 милиона).

ВИЖТЕ ОЩЕ: Лионел Меси вече зае третата позиция сред вечните голмайстори на Интер Маями.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички