Ново попълнение на Интер Маями: Идентифицирам се с Неймар, не с Лео Меси


Ново попълнение на Интер Маями: Идентифицирам се с Неймар, не с Лео Меси
Снимка: Getty Images

4522 0

Новото попълнение на Интер Маями Факундо Фариас казва, че се идентифицира повече с Неймар, отколкото с аржентинеца и съотборник Лионел Меси.

Интер Маями подписа с 20-годишния футболист от аржентинския отбор Колон с първоначална тригодишна сделка, с опции за удължаване до 2027 и 2028 г. Въпреки че признава, че Меси е негов „идол“, той вярва, че има повече общи неща от игрова гледна точка с Неймар от Пари Сен Жермен - който е близо до Ал Хилал.

Меси е идол, но се идентифицира с Неймар

"Аз съм агресивен полузащитник, напред, винаги напред. Идентифицирам се с Неймар. Не се идентифицирам с Лео, но той е идолът на всички аржентинци", каза той при официалното си представяне като играч на Маями.

"Гледах мачове, отборът е много добър. Чувствам се комфортно на целия атакуващ фронт, на разположение съм навсякъде, където Тата иска да ме постави и нямам търпение да изиграя първите си минути".

Той добави: "Това е много хубава лига, да си в Америка е много хубаво.  Лео влияе много, но това е по-лично решение. Знаем, че лигата ще расте. Виждах моите съотборници, знаех, че няколко аржентинци са дошли тук. Лео ни попита как сме и ние вече сме тук, вече сменихме клуба. На разположение съм навсякъде, където Тата има нужда от мен. От центъра справям се много добре."

След като загуби 11 поредни мача, Маями спечели пет поредни след пристигането на Меси в клуба през юли. Сега те са на полуфинал за Купата на лигата и преследват трофей, като Меси отбеляза осем гола в първите си пет изяви. В последния си мач Меси получи леко неразположение, но наставникът сподели какво е състоянието му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички