Роналдо и компания в опасност: Къде да гледаме световната квалификация Португалия - Сърбия?


Роналдо и компания в опасност: Къде да гледаме световната квалификация Португалия - Сърбия?
Снимка: Getty Images

2000 0

И в днешния ден ще се изиграе ударна доза двубои от световните квалификации за Мондиал 2022. Точно 10 срещи, които ще са последните от този цикъл за 20 отбора - ще се вдигнe завесата от още няколко групи, а несъмнено един от най-интересните въпросителни е свързан с европейския шампион от 2016 година Португалия.

Кристиано Роналдо и компания излизат в директен спор за първото място в групата срещу Сърбия. Който остане на втора позиция, ще трябва да мине през плейофи и нови сблъсъци, за да си гарантира участие на големия форум догодина.

Трябва да се отбележи, че "мореплавателите" имат предимство пред западната ни съседка, тъй като към момента те са лидери с по-добра голова разлика. Тоест - тях ги устройва и равенство, за да запазят лидерското си място, докато Сърбия ще се нуждае от задължителен успех, ако иска директно да си осигури място на Световното.

Португалия се намира в серия от 4 поредни "сухи" мрежи и 5-а поредна ще ги устройва без значение дали се разпишат от своя страна. Сърбия още пази лоши спомени от последните плейофи за класиране на голям форум и ще иска да избегне тези (за Евро 2020 загуби с дузпи от Шотландия).

Западните ни съседи имат само 1 загуба в последните 15 мача (8 победи и 6 равенства). Откакто Фернандо Сантош е начело ана Португалия, неговият тим вкарва винаги до почивката в 5-те си директни мача срещу Сърбия до момента.

Двубоят между Португалия и Сърбия започва в 21:45 часа българско време и ще се проведе в Лисабон - още едно предимство за "мореплавателите". Ще можете да гледате пряко мача по БНТ 2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички