Ивайло Петев е на дузпата: Звучен провал за Босна срещу Финландия с човек повече уби мечтата за Мондиал 2022


Ивайло Петев е на дузпата: Звучен провал за Босна срещу Финландия с човек повече уби мечтата за Мондиал 2022
Снимка: Оф. сайт на футболната федерация на Босна

2530 0

Босна и Херцеговина изживя огромно разочарование в световните квалификации за Мондиал 2022, след като изгуби всякакви шансове за класиране, тъй като допусна поражение с 1:3 от един от преките си конкуренти за 2-рото място - Финландия.

Така предвожданият от Ивайло Петев тим остава на предпоследното място с едва 7 точки - 2 по-малко от 3-ия Украйна и вече цели 4 пасив от 2-рия Финландия. И без това сериозните критики към Петев ще бъдат още по-сурови този път, тъй като неговият тим, който бе и домакин в срещата, а и игра с човек повече от 37-ата минута до края, тъй като Райтала от гостите бе изгонен с директен червен картон за груба и необмислена постъпка.

След този двубой пък се затвърди тоталният паритет между тези два състава, тъй като в последните им 5 директни мача има по 2 победи за всеки от тях, както и една среща, завършила наравно. И днес не се наруши тенденцията да падат сериозен брой голове в мачовете им, като в последните им 3 директни мача има цели 13 гола, което прави по средно над 4 на двубой.

Финландия не стартира днешната среща по възможно най-добрия начин, като голямата звезда в нападението на отбора Пуки изпусна дузпа в 25-ата минута. Все пак само 4 по-късно Форс откри резултата след асистенция именно на Пуки.

Противно на очакванията през втората част Лод удвои аванса на гостите, а чак в 69-ата минута и домакините се разписаха чрез Менало. Надеждите им бяха във възход само временно, защото 4 минути по-късно О'Шонеси възстанови преднината от два гола за Финландия, а повече попадения до края не паднаха.

Домакините от Босна категорично доминираха в двубоя, като имаха цели 27 опита за гол срещу едва 8 за Финландия, а освен това притежанието на топката бе 65% в тяхна полза. Вратарят на гостите обаче се прояви в отлична светлина и записа 6 спасявания.

В последния кръг от световните квалификации Босна и Херцеговина отново е домакин, като този път посреща Украйна на 16 ноември, докато Финландия има нова визита - на световния шампион Франция (на същата дата).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички