Роналдо и Ал Насър АУТ за още един трофей! Задна ножица прати 10-ма аутсайдери на финал (ВИДЕО)


Роналдо и Ал Насър АУТ за още един трофей! Задна ножица прати 10-ма аутсайдери на финал (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

14392 0

13-тият от 16 тима в саудитския елит - Ал Уехда, елиминира Ал Насър и Кристиано Роналдо на полуфиналите от саудитската Купа на Краля. Аутсайдерите се наложиха като гости с 1:0 с единственото попадение в срещата на Богуел още в 23-тата минута със задна ножица.

Достигането на Ал Уехда до финала за трофея, по време на който ще премери сили с Ал Хилал, може да бъде определян като още по-сладък, след като гостите доиграха над 40 минути с човек по-малко. Причината е втори жълт картон за Ал Хафит в 53-тата минута след грубо нарушение в краката на Роналдо.

За огромно нещастие на португалеца, той самият не успя да стори нужното за положителен развой на “соколите”. Една от последните любопитни възможности пред него се разви в 83-тата минута, когато той нацели напречната греда за жалкост на домакинските запалянковци.

Любопитно е да се отбележи, че именно той реши миналата среща между двата тима с 4 безответни попадения. Сега обаче на Роналдо и съотборниците му остава да се борят само за местния шампионат, където изостават от водача в класирането с 3 точки, въпреки че са изиграли мач повече.

Първо полувреме:

Първата голяма възможност пред една от двете врати дойде след 11 минути игра, когато се откри страхотна възможност пред Кристиано Роналдо.

Video edited on Kapwing

Суперзвездата засече ниско центриране от левия фланг, но ударът му се озова в зоната на Мунир и стражът парира.

ГОЛ! В 23-тата минута запалянковците станаха свидетели на страхотно попадение, на което и най-притенциозните биха възкликнали. То бе дело на Богуел, който се възползва от подаване с глава на Дуарте и със задна ножица прати топката във вратата на Ал Акиди за 0:1!

Video edited on Kapwing

До края на първата част домакините сериозно засилиха натиска си, но така и не успяха да стопят пасива. Те поеха контрола на топката и бе в тяхно владение през 57% от времето. 

Междувременно Роналдо и компания създадоха 10 спрямо 4 голови положения за гостите, но именно Ал Уехда имаше предимство след първото полувреме.

Второ полувреме:

Не повече от минута беше нужно на домакините след почивката отново да застрашат Ал Уехда, но Мунир за пореден път доказа, че не е готов да допусне гол. 

Роналдо се извиси над всички и засече високо центриране с глава, стражът изби, а добавката на Гонсалес се оказа неточна.

След изминаването на 52 минути от срещата се стигна до грубо нарушение на Ал Хафит, което му донесе втори жълт картон и логично - червен. С изпълнението на статичното положение се нагърби фаулираният Роналдо, но топката профуча над напречната греда.

Video edited on Kapwing

ГРЕДА! Роналдо разтресе напречната греда в 83-тата минута на срещата, след като намери топката от удобна позиция и моментално опита да стреля. 

Стартови състави:

Ал Насър: Ал Акиди, Ал Ганам, Ал Уджами, Ал Хаибири, Ал Хасан, Гариб, Гонсалес, Конан, Луис Густваво, Роналдо (К), Талиска

Ал Уехда: Мунир, Ал Хафит, Анселмо, Бакшуин, Богуел, Бухари, Дуарте, Йода, Курди, Фажир, Хаджи

Преди мача:

Ал Уехда е един от най-неубедителните отбори в първенството през сезона. Той е 13-ти в таблицата с актив от 22 точки при записани 5 победи, 7 равенства и 11 загуби и на едва 5 точки от зоната на изпадащите.

В надпреварата за Купата отборът се справя отлично и след минимални, но заслужени победи с 1:0 над Дамак и 2:1 срещу Ал-Батин, е само на стъпало от големия финал. 

Ал Насър пък се наложи с 2:0 и 3:1 над Ал Адал и Абха, а последната среща между "соколите" и Ал Уехда се оказа изключително специална за победителите - Кристиано Роналдо отбеляза цели 4 безответни попадения за крайното 4:0. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички