Реверанс към Камерун за Купата на Африка? Скри ли ВАР най-доброто повторение за съдията? (ВИДЕО)


Реверанс към Камерун за Купата на Африка? Скри ли ВАР най-доброто повторение за съдията? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1552 0

Във вчерашния 9 януари бе даден стартът на 33-ото издание на турнира за Купата на африканските нации. Домакинът Камерун тръгна с победа 2:1, която дойде след обрат и две дузпи в тяхна полза (подробности за мача четете тук).

И докато вторият наказателен удар бе абсолютно категоричен, то първият предизвика известни противоречия, които останаха незабелязани за голяма част от зрителите! 

В конкретната ситуация футболистът на Камерун Андре-Франк Ангиса действително стигна първи до топката в наказателното поле, но първоначалният контакт със защитника в бяло бе минимален, а след това като че ли Ангиса нарочно остави левия си крак да се удари в този на съперника, за да подчертае евентуалния фал.

Главният рефер бе посъветван да прегледа положението на повторение с ВАР, но когато отиде до екрана, на него не бяха излъчени кадрите от най-подходящия ъгъл, а само тези, които показват двамата футболисти в гръб, от които нарушението изглежда 100-процентово.

Дали това бе дузпа или не - всеки зрител преценява сам за себе си! Но остава въпросителната защо ВАР "изряза" точно това повторение...

В първото ВИДЕО ще видите какво бе показано на съдията, а във второто (между 00:53 - 00:59) и това, което той не видя:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички