Камерун тръгна с успех след две дузпи за Купата на африканските нации


Камерун тръгна с успех след две дузпи за Купата на африканските нации
Снимка: Getty Images/Guliver

1694 0

Стартът на 33-ото издание от Купата на африканските нации бе даден, а в него домакинът Камерун срази с 2:1 Буркина Фасо и сложи край на серията си от три поредни равенства срещу тази селекция.

Домакините започнаха великолепно срещата, но не успяха да вкарат гол, след като Карл Токо Екамби не успя да намери целта от малък ъгъл, след като Ерве Кофи не се намеси добре. В 24-ата минута гостите от Буркина Фасо причудливо излязоха напред в резултата, след като Бертран Траоре достави за Густаво Сангаер, който завърши ефектно – 0:1.

Камерун се възстанови бързо от шока и получи дузпа, след като Траоре фаулира Андре-Франк Замбо Ангиса, а капитанът Венсан Абубакар изравни резултата в 40-ата минута. Домакините получиха нов наказателен удар пет минути преди края на първата част, след като отново Абубакар „измами“ Кофи и поведе Камерун напред.

Десет минути след подновяването на играта Сирил Баяла можеше да изравни, но стражът на Камерун се намеси добре, а след час игра гол на Камерун бе отменен след намесата на ВАР, тъй като имаше засада.

В следващия мач „непобедимите лъвове“ ще срещнат Етиопия, а Буркина Фасо ще мери сили с Кабо Верде.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички