Първият картон в Купата на африканските нации: След по-малко от 1' - безумно и необяснимо влизане (ВИДЕО)


Първият картон в Купата на африканските нации: След по-малко от 1' - безумно и необяснимо влизане (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1601 0

Купата на африканските нации започна с двубоя между домакина Камерун и Буркина Фасо, завършил при резултат 2:1. Стартът на 33-ото издание на състезанието бе белязан с... жълт картон, след като той бе получен още в първата минута.

Бяха изминали едва 25 секунди от първия съдийски сигнал за турнира, когато Колинс Фай от домакините се натресе на меко казано необмисленото влизане на на Йаго. Той се хвърли с двата крака напред, а единият бе много, много високо вдигнат.

Мнозина се обединиха околко мнението, че ако това не е било точно в началото на турнира, то футболистът е щял да бъде директно изгонен с червен картон. Именно този цвят на картона сякаш подхожда на безумното влизане (можете да го видите по-долу в материала).

Колкото до чисто футболните аспекти от срещата, сензацията бе хвърлена, след като Буркина Фасо поведе в резултата след 24 минути игра. Радостта на гостите обаче бе много кратка, тъй като още до края на полувремето резултатът бе обърнат и те вече губеха.

До този развой се стигна, след като Абубакар се разписа на два пъти от дузпи - първо в 40-ата минута, а след това и в третата минута от добавеното време на първата част. Другите два тима в групата са Кабо Верде и Етиопия.

Вижте повече за обрата на Камерун над Буркина Фасо и каква традиция наруши той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички