ВИДЕО: Какво се случи в единствения боксов мач, в който участва Марадона?


ВИДЕО: Какво се случи в единствения боксов мач, в който участва Марадона?
Снимка: Getty Images/Guliver

3473 0

Отишлият си преди броени дни Диего Марадона беше велик футболист, един от най-добрите в историята, достоен да влезе в учебниците по футбол по цял свят. Но това не е единственият спорт, в който в кариерата си се е пробвал великият аржентинец. През 1996 година той се изяви на боксовия ринг, спазвайки обещание, дадено на приятел.

Става дома за боксьора Сантос Ласиар, който го помоли да проведе един боксов мач. Това беше трирундов демонстрационен мач, който се проведе 15 години след най-големия триумф на Ласиар. През 1981 година той победи южноафриканеца Питър Матебула и му отне титлата на WBA в лека категория. През 1996-а той отдавна беше се пенсионирал, но се качи на ринга, за да се бие с Марадона, който по това време играеше за аржентинския гранд Бока Хуниорс.

На кантара се оказа, че двамата бойци са представители на 2 различни категории - Марадона тежеше 75,3 кг., а Ласиар - 61,6. Футболистът излезе на ринга в шорти в цветовете на Бока Хуниорс и започна да разменя удари със своя приятел. По едно време двамата решиха да позабавляват публиката и насочиха вниманието си към рефера, който получи няколко тупаници. Съдиите пък дълго обсъждаха изхода от мача и фиксираха равенство. А в какъв любопитен спорт се пробва той в дует с Лионел Меси вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички