Моуриньо посочи грешката на Дидие Дешан, на която много малко хора обърнаха внимание


Моуриньо посочи грешката на Дидие Дешан, на която много малко хора обърнаха внимание
Снимка: Getty Images/Guliver

10643 0

Жозе Моуриньо намери време да направи анализ на мача Франция - Швейцария от 1/8-финалите на Евро 2020 и посочи най-голямата грешка, която е допуснал треньорът на "петлите" Дидие Дешан.

Според Специалния, наставникът не е трябвало да сменя Антоан Гризман в края на редовното време при резултат 3:2. Тогава Дешан реши да заложи на Сисоко, надявайки се, че по този начин ще "затвори" достъпа до вратата:

"Допуснаха една грешка, за която мислих много пъти. Когато играеш мач, в който има възможност да се стигне до продължения, трябва да си много внимателен със смените, които правиш. Когато в 89-ата минута вадиш един от най-добрите си футболисти в лицето на Гризман, който игра невероятно добре, и има вероятност да се стигне до продължения, това е голям риск. Правиш тази смяна, стига се до равенството в 91-вата или 92-рата минута, и идват продължения. Тогава ти идва да се застреляш, защото си останал без Гризман за продълженията".

"След това нямаш и късмет, тъй като Бензема се контузи или почувства нещо. Така оставаш без двамата си топ играчи в атака. Затова в нито един момент Франция не изглеждаше като отбор, който може да спечели в продълженията. Просто нямаха нужната мощ, за да го направят. В този момент Дешан знаеше, че е направил грешка, но това може да се случи на всеки от нас. Когато може да се стигне до продължения, не вадиш един от най-силните си играчи", повтори Жозе Моуриньо, който след Тотнъм застана начело на италианския Рома!

В Европа вече започнаха и предположенията защо самите играчи на Франция не играха на познатото си високо ниво по време на Евро 2020 - според някои източници, причината се крие в треньорската забрана да правят секс!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички