От Африка ли са корените на Кристиано Роналдо?


От Африка ли са корените на Кристиано Роналдо?
Снимка: GettyImages; колаж: Sportlive.bg

11641 0

В последните няколко дни из социалните мрежи се споделя упорито информация за това как Кристиано Роналдо е с африкански корени, като това дори се приписва на неназовано научно изследване. А истината е съвсем различна, като дори не е нужно цял екип от учени да се занимава с това, защото информацията за произхода на Роналдо се знае от много години. 

Истината е, че суперзвездата на световния футбол има корени от африканския континент, но това никога не е било тайна. Неговият прадядо - Хосе Авейро, който е родом от Санто да Сера в Португалия, се е оженил за родената в Капе Верде Исабел Роса да Пиедаде. Тя е живяла на един от островите на страната до 16-годишна възраст, когато се мести в Португалия, за да работи в Мадейра. Именно там двамата се запознават. 

Така че информацията, че Роналдо има африкански корени е напълно вярна, но не е нова. Първите подобни публикации могат да бъдат намерени още в началото на миналото десетилетие. Това, че прабабата на Кристиано е от Капе Верде, прави футболната звезда 1/8 представител на страната. 

В момента се споделя упорито информацията, че уникалната мускулатура на Роналдо се държи именно на африканското му потекло, но е немислимо да се приписват физическите му данни изцяло на ДНК-то, с което е благословен, независимо какво е родословното дърво на португалската суперзвезда. 

CR7 е напълно отдаден на това да е в пикова физическа кондиция 365 дни в година и се грижи изключително внимателно за тялото си, като това дори включва "спане на почивки" - методика, която се използва за оптимален сън, включващ спане по 2 часа и няколко минути няколко пъти през деня, заедно с тренировки. Но това не е единственото, което прави - каква е тайната на убийствената физика на Кристиано Роналдо ще разберете, като последвате линка! 

Повод за сериозния интерес към режимите на португалеца се оказа "войната", която започна с "Кока-Кола", когато каза на всички да пият вода, вместо газираната напитка

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички