Програма на Европейското първенство по футбол днес - ден №4 (14.06)


Програма на Европейското първенство по футбол днес - ден №4 (14.06)
Снимка: Guliver/GettyImages

7903 0

Третият ден на Европейското първенство по футбол произведе най-резултатния мач до момента, след като в изключителен дуел (особено през второто полувреме) Нидерландия изтръгна успех над Украйна с 3:2 с драматичен гол в последните минути. Иначе видяхме и първото голямо "дерби", в което Англия надделя минимално с 1:0 над Хърватия, докато Северна Македония дебютира на Европейско със загуба 1:3 от Австрия. 

В ден №4 на Евро 2020 пък ще видим единственият отбор, който някога е защитавал титлата си в този шампионат - селекцията на Испания. Воденият от Луис Енрике тим имаше доста бурни дни преди старта на надпреварата, след като Бускетс даде положителна проба за Covid-19, отборът беше изолиран и много от играчите не тренираха няколко дни. Ситуацията към момента е овладяна, а първият и сериозен тест е Швеция.

Макар и без Златан Ибрахимович, "тре крунур" показа на Мондиал 2018, че може да обърка сметки на всеки и скандинавците ще се опитат да направят точно това. "Ла роха" е безспорен фаворит в мача, но двата отбора завършиха 1:1 в последния мач помежду си. 

В мач от същата група (Е) другият фаворит за класиране към елиминациите - Полша, се изправя срещу претендента за "боксова круша" Словакия. Роберт Левандовски и компания са напълно мотивирани да направят силен шампионат след разочарованието на Мондиал 2018, докато словаците имат много тежка задача срещу всички отбори в тази група, особено след футбола, който демонстират напоследък. 

Първи мач в програмата обаче е сблъсъкът между Шотландия и Чехия. Островитяните се завръщат на европейската сцена за пръв път от 1996 година насам и ще искат да направят дебюта си на Европейско първенство през 21-и век запомнящ се. Чехите обаче са много корав отбор, а мачът между двата тима изглежда напълно непредвиди. Ето и как изглежда програмата на Евро 2020 в днешния ден. 

Програма на Европейското първенство по футбол днес - ден №4 (14.06) 

16:00 часа: Шотландия - Чехия (група D), ТВ канал: "Диема" и "Диема Спорт 2" 

19:00 часа: Полша - Словакия (група Е), ТВ канал: БНТ1/БНТ3 

22:00 часа: Испания - Швеция (група Е), ТВ канал: "Диема" и "Диема Спорт 2" 

Ако се интересувате от всички мачове на шампионата, то прегледайте пълната ТВ програма на Европейското първенство по футбол - Евро 2020, като последвате линка. 

Ето и НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ моменти от ден №3 на Евро 2020: 

Френски кардиолог обяви какво точно се е случило с Ериксен 

Разказ от първо лице: Лекардят на Дания за сърдечния арест на Ериксен

Българин бил част от екипа, спасил живота на Ериксен 

Северна Македония с исторически ПЪРВИ гол на Европейско (ВИДЕО) 

Холандия - Украйна: Най-добрият мач на Евро 2020 до момента 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички