Българин сред лекарите, оказали помощ на Кристиан Ериксен


Българин сред лекарите, оказали помощ на Кристиан Ериксен
Снимка: Getty Images

8550 0

Лекарите, оказали помощ на звездата на Дания Кристиан Ериксен, получиха безброй заслужени похвали за скоростната и добре свършена работа. Припомняме, че играчът колабира по време на мач от Европейското първенство по футбол и дори животът му бе в опасност.

Състоянието му обаче бе стабилизирано, а след като бе изнесен на носилка от терена, бе отведен в болница и от часове е ясно, че вече няма риск за живота му. Самият той е уверил чрез съобщения, че е добре.

Оказва се обаче, че един от лекарите, които помогнаха на Ериксен на терена и се превърнаха в герои, е българин. Става въпрос за доктор Валентин Великов, който е бил на стадиона в ролята на допинг-ченге, каквато изпълнява от дълги години на големи форуми и мачове. Великов обаче е лекар и нормално моментално се притекъл на помощ на терена.

За това разкри бившият капитан на Лудогорец Светослав Дяков в публикация в личния си профил в социалната мрежа "Фейсбук". Представяме ви я без редакторска намеса:

"Вчера видяхме най-ужасяващото нещо във футбола, а веднага след това станахме свидетели на най-красивите неща в живота!

"Семейството" Дания с жив щит пази своя другар от шокиращи снимки и камери, успокояващите съпругата на Кристиан титани, невероятната реакция на всички замесени в мача( съдия, съотборници, съперници, фенове), сълзите и молитвите на милиони хора дадоха сили на боеца Ериксен да не се предава и да се върне към живота!

Урок по човечност, уважение и съпричастност! Нека помним лекцията, която ни бе изнесена!

Но истинските герои са хората от най-великата според мен професия - докторите!

Със своя професионализъм и спокойствие те върнаха човека от оня свят, те обърнаха сълзите от болка в радост! И съм горд, че и един българин беше там - големия Доктор Валентин Великов!!".

А инцидентът с Ериксен ни напомни най-важното във футбола!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички