Разказ от първо лице: Лекарят на Дания за Кристиан Ериксен и станалото на терена


Разказ от първо лице: Лекарят на Дания за Кристиан Ериксен и станалото на терена
Снимка: Ulrik Pedersen/NurPhoto via Getty Images

10820 0

Футболният свят все още се съвземе след шока, който изживя, след като звездата на Дания Кристиан Ериксен колабира на терена по време на двубоя срещу Финландия от Европейското първенство по футбол.

Още в реално време и всички на терена, и всички зрители пред екраните изпаднаха в ужас, когато видяха начина, по който се строполи на терена. Някои камери показаха твърде много, като например недопустимата и грозна проява на BBC, при която минаха тотално моралните граници с Ериксен.

Най-важното обаче си остава, че датчанинът бе стабилизиран и няма опасност за живота му. Часове след случилото се лекарят на националния му отбор Мортен Боесен разкри какво е станало през неговите очи - от първо лице, което указа помощ на място.

"Бяхме повикани на терена, когато Кристиан припадна. Аз лично не видях случилото се, но беше доста ясно, че той не е в съзнание. Когато стигнах до него, той беше на една страна. Той дишаше и можех да усетя пулса му, но изведнъж това се промени и както всички видяха - започнахме сърдечен масаж.

Помощта дойде наистина, наистина много бързо от медицинския екип и от останалата част от щаба и с тяхна помощ стигнахме до това, което стигнахме. Успяхме да върнем Кристиан обратно. Той ми проговори, преди да го изпратим в болницата" - сподели Боесен.

А по време на самия инцидент реакцията на футболистите на Дания бе впечатляваща и демонстрира истинско единство, което успя да предпази Ериксен.

Следете състоянието на Кристиан Ериксен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички