Престижно: ПАОК постави Кирил Десподов в топ 3 - колко гласа получи от феновете?


Престижно: ПАОК постави Кирил Десподов в топ 3 - колко гласа получи от феновете?
Снимка: instagram.com/paok_fc

2922 0

Капитанът на националния отбор по футбол на България Кирил Десподов попадна в престижна класация на новия си клуб - ПАОК. Той е част от гръцкия гранд вече близо два месеца, като дебютът му бе на 17 септември срещу Арис при равенството 0:0, когато игра 26 минути.

Оттогава участва във всеки един двубой на ПАОК - общо 12 (вкл. с дебюта). В тях отборът му записва 8 победи, 3 равенства и 1 загуба във всички турнири. Вкарва две попадения и дава три асистенции.

ПАОК постави Десподов в престижна класация - феновете гласуваха

Макар и да не е твърд титуляр, той попадна в престижен подбор от ПАОК. А именно - за най-добро представяне на играч през месец октомври. Гръцкият клуб подбра трима футболисти, измежду които привържениците гласуваха.

Само за октомври Десподов има едва пет двубоя, от които само в два е стартирал като титуляр. През месеца се е отчел с гол и асистенция, като попадението му даде тон за големия обрат в групите на Лигата на конференциите срещу Абърдийн.

Шотландците водеха до 73-тата минута с 2:0 у дома. Тогава в игра се появи Кирил Десподов и секунди след това намали пасива за тима си.

Въпреки това не представянето срещу Абърдийн го постави в класацията, а това срещу Атромитос от вътрешния шампионат. Тогава ПАОК печели с 2:0, Десподов играе като титуляр и остава 69 минути на терена, в които се отличава с асистенция за първото попадение.

Освен за него феновете можеха да гласуват и за хърватина Доминик Котарски и представянето му срещу Айнтрахт Франкфурт (Лига на конференциите), както и за добре познатия бразилец Тайсон и това, което стори срещу Панатинайкос в местния шампионат.

Именно бившият футболист на Шахтьор Донецк грабва убедително първото място с 56,23% от гласовете. Втори остава хърватинът Котарски с 32,13%, а българинът Десподов е последен в своебразното подреждане с 11,63%. Впоследствие Тайсон грабна и приза за играч на месеца. Вижте гласовете за Десподов на официалния сайт на ПАОК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички