Коронавирусът свали цената на играчите с над 9 милиарда


Коронавирусът свали цената на играчите с над 9 милиарда
Снимка: Getty Images/Guliver

13977 0

Цените на футболистите по цял свят са претърпели главоломен срив заради пандемията от коронавирус, превзела света. Общата стойност на загубата от цените на всички футболисти е 9,22 милиарда евро, съобщава сайтът transfermarkt.cocm. Стойността на всички играчи е паднала с 20%.

Разбира се, и тук има изключения. Става дума за родените през 1998 година и по-младите. Тяхната стойност е паднала с 10%. Така цената на най-скъпия играч в света - Килиан Мбапе от ПСЖ, вече е 180 милиона евро. Тя е паднала с 20 милиона.

На второ и трето място са крилото на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг и нападателят на Пари Сен Жермен - Неймар. Тяхната стойност е по 128 млн. евро. Цената на шесткратния носител на "Златната топка" - Лионел Меси, също е паднала значително. Сега той струва 112 млн. евро, докато преди пандемията стойността му бе 140 млн. Цената на Кристиано Роналдо пък е паднала от 75 млн. през декември до 60 през април. А каква конспиративна теория за коронавируса подкрепя боксьорът Амир Хан вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички