Последният мач Хърватия - Испания: Най-комичният гол на Евро 2020, обрат, продължения и 8 попадения (ВИДЕО)


Последният мач Хърватия - Испания: Най-комичният гол на Евро 2020, обрат, продължения и 8 попадения (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3239 0

Хърватия и Испания ще си съперничат за трофея от Лигата на нациите. Надпреварата става все по-голям фактор за националните отбори, а освен това "шахматистите" имат да си връщат на този съперник в потенциално последният мач на Лука Модрич за балканската страна.

Те се срещнаха отново преди около 2 години, когато играха на Евро 2020 (което се проведе с година по-късно заради коронавируса). Тогава предложиха спиращ дъга спектакъл, в който имаше от всичко по много, a Испания надделя след трилъра.

Тогава резултатът бе открит още в 20-ата минута, стигайки се до най-комичния гол на Европейското първенство. Педри върна към своя вратар Унай Симон, който обаче не успя да спре топката и тя се озова в мрежата му.

Иберийската страна обаче не само осъществи пълен обрат, но и си подсигури два гола аванс. Това се случи след попадения на Пабло Сарабия (38'), Сесар Аспиликуета (57') и Феран Торес (77').

Изглеждаше сякаш битката е предрешена, тъй като резултатът 1:3 се запази до 85-ата минута. Мирослав Оршич (85') и Марио Пашалич (90+2') сториха "невъзможното" и върнаха Хърватия в мача, докарвайки ситуацията до продължения.

Още в първото от тях обаче Испания взе нов аванс от две попадения, и то в рамките на 180 секунди (100' и 103') след голове на Мората и Оярсабал. За отговор на тях хърватите нямаха повече сили и срещата завърши при 3:5.

Любопитното е, че впоследствие Испания стигна до финала, където загуби от Италия. "Ла Фурия Роха" взе частичен реванш за за Евро 2020, отстранявайки европейския шампион, за да стигне финала в Лигата на нациите. Дали и Хърватия ще вземе своето отмъщение - чрез трофей?

Отговорът ще стане ясен след финала, който ще започне в 21:45 часа българско време в Ротердам. Ще можете да следите мача за трофея в Лигата на нациите Хърватия - Испания НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички