Преди финала - 4 мача, 22 гола: Хърватия и Испания предлагат рядко срещано голово зрелище


Преди финала - 4 мача, 22 гола: Хърватия и Испания предлагат рядко срещано голово зрелище
Снимка: Getty Images

2263 0

След часове ще научим кой ще бъде победителят в третото издание на Лигата на нациите, нареждайки се до Португалия и Франция, които са единствените до момента, печелили трофея. Финалът противопоставя Хърватия и Испания, които си спретнаха истинско зрелище на Евро 2020.

Защо да очакваме голово зрелище между Хърватия и Испания?

Тогава те се срещнаха на осминафиналите в изключително вълнуващ дуел. "Шахматистите" поведоха тогава с 1:0, бяха обърнати до 1:3 и въпреки че изоставаха с този резултат до 85-ата минута, докараха срещата до продължения. В тях обаче Испания реализира две попадения между 100' и 103', за да продължат напред.

Така се затвърди практиката в последните сблъсъци между тези съперници неизменно да се стига до впечатляваща резултатност. През 2018 година попаднаха в една група в Лигата на нациите и първо Испания спечели с крещящото 6:0 у дома, а след това Хърватия повеждаше на три пъти, за да спечели с 3:2 и гол в продълженията у дома.

Серията продължава още назад до груповата фаза на Евро 2016. Тогава отново има драма и пълен обрат, след като Алваро Мората открива за иберийците, които в крайна сметка губят с 1:2. Серхио Рамос пък се отчита с пропусната дузпа.

Така за последните четири сблъсъка между тези опоненти, всеки от които официален мач, са паднали 22 попадения - средно по 5,5 на дуел (с уговорката, че в един от двубоите се е стигнало до подължения). Три от срещите пък са завършили с гол/гол.

Финалът започва в 21:45 часа българско време и ще се състои в Ротердам. Ще можете да следите мача за трофея в Лигата на нациите Хърватия - Испания НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички